12 янв. 2009 г., 00:06

Кой 

  Поэзия » Любовная
1163 0 31
Любов, завържи си очите.
Да не видиш как нощем танцувам.
Сред романса красив на щурците
вопли в моноспектакъл рисувам.

Недей. По-добре да не знаеш
по тавана зеници как стрелят.
Със въпроси звезди как се палят.
Как Луната е вълча мишена.

В зори не търси светлината.
Сутрин слънцето в облак се крие.
На последния въглен с искрата
усмирителна риза ми шие.

Любов, завържи ги.  Очите...
Аз съм лесна. Със радост ще свърша.
Но за теб ми е зор и се питам
кой сълзите ти с устни ще бърше?

© Гергана Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??