12 авг. 2016 г., 00:36

Кой те открадна мое, Лято? 

  Поэзия » Другая
287 1 4

 

 

 

Кой те открадна мое, Лято?
Красив ли беше този друг?
Или ти бе, тази която,
се срамуваше от своя съпруг?

Пътеки няма към север.
Тъпча всяко кокиче.
Под сняг, вместо под покрив,
заспивам като чудовище.

В сънищата си те срещам.
Потен и премръзнал целият
и винаги сам се събуждам...
Аз. Грозният.

Кой те открадна мое,  Лято,
красив ли беше този друг?
Или ти бе, тази която,
не обикна своя съпруг?

 

 

© Станислав Русев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??