Коледа
Коледа, когато стават чудеса
отхвърленият с обич приласкан е
в небето грее коледна звезда
отчаяният почва да мечтае
Просякът във ръка зрънце щастие прибира
умиращият като Лазар става и върви
грешникът утеха в опрощение намира
мечтателят в Невъзможното лети
Коледа ти идваш с Вяра и Надежда
денят в който виждам само Светлина
една легенда мигом ме отвежда
там във Витлеем, където е роден Сина
Декември 2015
Варна
Гавраил
© Гавраил Йосифов Все права защищены