Коледа без сняг
Помниш ли, когато бяхме малки,
тежката шейна как влачехме навън?
И помниш ли, кажи, със снежни топки
как скуката убивахме при онзи пън?
Ваканциите не си забравил, бас ловя,
със заледени пръсти и отразена снежна светлина.
Светът прекрасен в ранна зимна сутрин,
не се забравя, нали така?
Приказки разказваме на дъщеря си днес –
за ледени висулки и човечета от сняг,
за Рождество – добрата вест.
Отправя търсещ поглед през прозореца.
- Какви висулки, човечета и вест –
навън е ден най-обикновен.
01.12.2009
© Иии Тттт Все права защищены