Стрина Врана отзарана
стресна сънната гора:
- Сняг ще падне много рано!
Вятърът го е разбрал.
Припев: Птиците да пеят песни!
Коледа ни дава знак.
Звезден кош се е разсипал
върху снежната гора!
Нека феите извият
най-красивият венец!
И Елха да си избират
жителите горски днес!
Припев:...................................
Да помислим за трапеза.
Мечо пак да носи мед!
Ежко ябълки да струпа!
Лиса - пиле!Трябва ред!
Припев:......................................
Ще ни трябват морков, зеле...
Зайко, тичай да береш!
Кумчо Вълчо ще постели
с кожи агнешки добре.
Припев:........................................
Веселбата ще се чуе!
Дядо Коледа е с нас!
И приятелството чудно
ще ни топли в този час!
Припев:...........................................
© Маргарита Петрова Все права защищены