7 февр. 2010 г., 22:14

Коледен дух 

  Поэзия » Другая
711 0 0

Изредиха се сезоните. Зимата дойде,
навън е пак студено, в душата ти - добре!
На всеки му се иска времето да спре,
да остане все тъй топло туптящото сърце.


Коледният дух събудил се е пак.
Усмивките не слизат от хорските лица,

мъката, тъгата - нямат място тук.
Става по-добра човешката душа.


Коледни украси градчето съживяват.
Пухкавият сняг тихичко вали.
Лекичко, приятно и вятърът повява.
Спокойствие и тишина навсякъде цари.


В очакване тръпне всяко мъничко дете.
Под елхата всеки Боже ден поглежда.
Чака Дядо Коледа подарък да му донесе.
Ах, каква картинка е оправданата детска надежда!


Сякаш в приказка красива всеки се явява
веднъж годишно, в обичайното му време.
Щастие и доброта сега се проявяват,
а сетне всеки се залавя със своето си бреме!

© Ралица Еленкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??