25 дек. 2015 г., 16:50

Коледна звезда 

  Поэзия » Философская
413 0 0

Коледна звезда

 

В небето се отварят двери
в очакване на празника велик,
кънтят нестихващи завери
чрез дух и сила в този миг.


По Коледа сияят небесата
разкриват сякаш вечността.
Над нас изгряла е Звездата
безсмъртна над съдби и времена.

 

Извират чувства възкресили
кръвта, която с гласове ехти:
за обич, здраве, радост, сили -
Духа Господен да ни надари.

 

Да утешим душата от тревоги
по пътя свят към Божий Връх
и сред съдбовни пътища, завои -
да следваме върха до сетен дъх.

 

Лъчиста

 

© ЛЪЧИСТА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??