Не съм за теб - каза,
с поглед чужд, студен.
Останах прав, не паднах,
сама земята люшна се под мен ...
Отмалял, гледах ти очите,
тези твои тъмни езера,
в които мълчалив политах
и давех призрачна мечта ...
Обич, плъзнала като проказа,
бе обсебила душата в мен ...
Дай ръка - влюбените казват,
своята прибирам - лек ти ден ...!
© Валдемар Все права защищены