Колко пъти!
Колко пъти срещах любовта.
Колко пъти минах покрай нея.
Колко още има да търпя -
за да те открия в нея?
Колко нощи чаках еднозначно -
„едностайно", казал бе поета.
Колко дни изгубих не случайно -
да те търся в другите небета.
Колко още ми остана? -
за да претърся нови светове,
за да те открия рано.
Колко много вече ми отне!
© Петя Данаилова Все права защищены
Браво!