1 июл. 2011 г., 20:07

Концерт за цигулка и измислици 

  Поэзия » Другая
944 1 41

 

http://www.youtube.com/watch?v=jf1aXlZoo1M

 

 „Измислих си празник за двама”

                      Светла Караянева

 

В безсънна нощ душата на цигулката

безпаметно бродира тишина.

Рисувам сън от танца на светулките

в симфония от зимна светлина.

 

Измислям си среднощ софра за двамата.

Измислен празник имам си сега.

Измислям те дори, когато няма те

в измислени градини от тъга.

 

Препускайки среднощно след миражите,

до себе си да стигна не успях.

Безименни са всички лунни плажове

и всички океани лунен прах.

 

И може би отдавна си забравила.

И може би светът е вече друг.

Но в таз игра не съществува правило;

приключвам  вече – вече съм до тук.

 

Последен тракт и спускат се завесите.

Последно тишината е на ход.

И шепнат ми мълчания отнесено

безсъници от свършен епизод.

 

И някак много странно е гримирана

последната ми истинска любов.

Измислям синя птица за умиране.

Сбогувам се и вече съм готов.

 

 

 

© Ради Стефанов Р Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??