От... небесните простори
над дъждовната гора
банда мършави Кондори
наблюдаваха света.
Те... се носеха в небето,
бяха - Аеро надзор.
А - един от тях - в полето
бе съдя и прокурор.
Той, работеше прилежно,
и съзря в едно гнездо,
как един Орел - небрежно
в меко пухено легло
е прегърнал две Орлици,
полуголи... по бельо!
Две - платени хубавици
с нечестиво потекло!
Бе, усмихнат и безгрижен.
С яка пура във ръка.
Много важен и престижен.
Без проскубани пера.
В миг, Кондорът се досети,
кой бе този баш юнак,
гушнал скъпите мутреси
във наземния бардак.
Бе засякъл върл омайник,
зъл побойник и менте!
От ареста стар познайник,
наранил едно ченге!
Прокурорът бе всесилен
и във битките умел.
Към земята се засили
и безгрижния орел!
След секунди бе в гората
до разкрития бандит.
Мигом хвана му брадата
и... веднага бе навит
да го включат във купона,
във орловото гнездо!
С двете мацки за милиони
и сред кюлчета сребро!
Юри
Йовев
Юни
2021 г
© Yuri Yovev Все права защищены