Само Господ може да ме съди
и само Той знае за моментите ми трудни
когато и да погледна нагоре към небето
Го усещам не с мозъка, а със сърцето.
А тук долу нищо ново, не мога да опиша
и това което виждам и което чувам
кара ме да се бунтувам, предпочитам да сънувам
освен когато на природата ни се любувам.
Черно и бяло, нощ и ден, богат беден
всеки твой ден може да е последен
и всяко чувство цвят, мечта или куплет меден
да се сблъскат с празен поглед леден.
А докато си жив, лети натам не спирай
през девет планини в десета в райските земи
крилата разпери над океани и морета
и чак до края на света приятелю стигни.
Преплетени злощастно възходи и неволи
оплетени мистично окаяни съдби
и няма тук значение кой с кого се бори
щом тръгнал е по пътя към безсмъртието си.
И само времето ще отличи един истински
от милиони други самозванци и позьори
а вътре в племето вече вижда се безсилие
защото се разделяме на чужди и на свои.
В безбрежното море от изтерзани души
ни давят слепи глупци и взимат нашите мечти
те с изкуствени лица, постоянно сменят маски
фалшивите герои с лъжливата окраска.
От древни времена било е тъй и ще остане
един друг избиват се за пустото имане
а други неуморно плуват тихо под вълните
но в черното небе за тях по-ярки са звездите.
© Явор Бачев Все права защищены