Трябва ми толкова малко-
спомен като речно камъче
скрито в роклята на реката,
смях на дървета,
които говорят помежду си,
решат зелените си коси,
за да ги харесат славеите
и да направят гнездата си,
а после да пеят цяла нощ.
Трябва ми спомен за тебе,
да го скрия в тайния джоб на сърцето,
да те измисля отново,
да си кажа, че бъдещето предстои,
а светлия хълм е далече.
Измислям приказка.
© Мая Тинчева Все права защищены
да го скрия в тайния джоб на сърцето"
Точно и въздействащо. Поздравление, Мая!