Чете ми се тишината в теб,
кръговрат на водна молекула,
дъждът обилен над зелена степ
и капка отдадено в пясъка попила.
Танцува ми се тишината с теб,
в дъгата на изящните ти устни,
едно назад, а после три напред,
копринен танц на душите ни изкусни.
Рисувам тишина във теб,
с топли устни по закопняло тяло,
благодатна нежност е навред,
Ти, Аз и тишината в... цяло!