11 авг. 2009 г., 10:48

Корабокрушенци 

  Поэзия
552 0 3

Като отломки дребни

от кораби разбити,

подмятат ни вълните 

на живота "ОКЕАН"!

 

Понасяме се с прилива

към бряг красив, лазурен,

но отливът ни върща

пак назад,

 

където бурята бушува,

надигат се вълните

и вихри се страхотен

ураган!

 

Там нуждата сторъка

ни хваща пак за гушите,

душите ни затваря

във капан.

 

И бориме се яката,

къртиме с ръцете си

зъбите на живота

"ОКЕАН"!

 

Но, щом се пак изтръгнем

от хватката жестока,

на бурният житейски

"ОКЕАН",

 

ще яхнем ний вълните

и с прилива ще тръгнем

да търсим слънчевия 

бряг мечтан!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Ракина Радева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??