Странен сън сънувах тази нощ.
Сън, който не мога да си обясня.
Седях пред ограда, а пред мен- кош
и един човек до коша ме съзря.
Бяхме в къща мръсна и миризлива.
Пред погледа ми - телена ограда.
Седях там и наблюдавах сивото
и този човек взе да се пресяга.
Първо от коша извади плъх.
Ужасен, грозен и черен.
После си пое отново дъх
и извади сетне мишок разтреперан.
Оказа се, че къщата е моя,
но какво правеше там този човек?
А оградата пред взора
делеше ме от мишките отпред.
Ужас на лицето мое се изписа.
За отрова си помислих аз.
И останах все така същисана
пред оградата плахо да седя.
Мигом човекът се ухили
погледна ме право в очите.
А след това с последни сили
замери ме с животното от земите.
През телената ограда
малка черна напаст прелетя.
И падна ми в краката
от ужас веднага изпищях.
Оказа се, обаче мъничко къртиче
проправило си дупка и то.
И тях хич не ги обичам
затова скочих от своето легло.
Сърцето ми блъскаше учестено.
Пулсът ми направо полудя.
Седях си все така смутена
осъзнах, че само сън е то било.
© Нора Флорова Все права защищены