Утрото ме среща в упор
от слънчевата си засада.
Надежда се самозаражда
в лиричния обстрел попаднала.
Новородена битка свети
със всички възрасти у мен.
Във фокуса на битието
навлизам недосътворен.
Опорна точка Архимедова
дълбокодълго търся аз.
И дънни преобърнал пластове
не мен, - самооткривам вас.
В околоземна обиколка
- отломък земножив - кръжа.
Като света огромна болка
не длани, рани две държат.
И слънчево узаконявам
на всеки кълн добрия лес.
И облачно всеизживявам
чудесното, небесно днес.
Облъчва ме космоневроза:
несъвместимости в една
ужасно гъста небулоза
в сърдечна орбита у нас.
И шепна шеметна молитва
за спасение
чрез мен на всички вас.
От бъдеще роден
умирам древен аз
с космичности населен
земен жител.
© Вълчо Шукерски Все права защищены