КОТЕНЦА
Малки котенца игриви,
палави и закачливи,
те дечица са на мама
нашта хубава Писана.
Братченце и две сестрички,
много хубави са всички,
по цял ден скачат, играят
и умора те не знят.
Взели на баба кълбото,
без да им мигне окото,
омотали го край коша,
баба уж пък не е лоша,
но щом тази беля вида
силно им се разкрещя.
А на Шаро песа ни стар,
на баба добрият другар
качиха се на главата,
той ушите си замята.
Шаро вече много стар е,
ама иска да играе
с тези котенца красиви -
едно бяло, двете сиви.
Всички вкъщи ги обичат
и със панделки ги кичат.
А пък майчица Писана
свойта песничка захвана
силно, радостно замърка,
после тихичко захърка.
Котенцата изморени,
легнаха ù до корема,
кротичко те зажумяха,
после сладичко заспаха.
© Анка Келешева Все права защищены