Галиш котката със същите пръсти,
с които рисуваш осморки по гърба ми.
Мъркаме двете. Привидно лениви.
Следва сън или бдение. Ти си целта.
Спусъкът е под миглите на едното око.
Драскат до кръв, по тяхна причина,
ревниви, непостоянни, своенравни.
Не се надявай котка да опитомиш.
Вижда ясно и в най-тъмното.
© Христина Комаревска Все права защищены