Бела и Чери -
са моите любимци,
в старата плевня родени.
Две малки сестрици,
невинни душици,
от майка - улична превъзходна.
Едната е бяла, другата - черна,
а двете толкоз немирни.
Асмата олющиха с нокти остри
и се катерят, като тигрици.
Щом вятър подухне, прането одърпват,
семената така и не поникнаха,
лапички малки отвиха ги,
но си остават мои любимци завинаги!
© Василка Ябанджиева Все права защищены