Коя си ти?
Коя си ти? - Магия неизказана,
полуреалност, сън или фантазия?
Мистерия от древни времена
от жриците, съзряна сред звездите си
или във огнени зори,
окъпана във лунна светлина,
поети са рисували чертите ти?
В съня си галил съм лицето ти до лудост -
омаян, потопен в ефирната ти хубост...
Аз трескаво те търсих
в приказната нощ и в сивия си ден,
а ти смутена тихичко стояла си до мен...
Мъжът във мен пробуди се, момчето в мен съзря...
"Любов!" - нима това била си просто моята жена!
Аз знам коя си ти! - Магия неизказана...
Реална си тъй хубава!... Не късче от фантазия!
© Мария Петрова Все права защищены