Бях богиня, бях мечта,
нечия истина бях.
Бях гордост, причина една
и надежда вдъхвах, и страх.
Бях огън и гняв, усмивка, покой,
пустинно цвете, мъжка сълза,
бях птича песен и вълчи вой,
начало и край на света.
Бях болка, но и утеха,
най-съкровено желание,
пропаст, мост и пътека
към безкрайно страдание.
Бях чакана, дълго мечтана,
чистота, преди това - грях,
целувка бях обещана,
а после отнета ти бях.
© Фери Все права защищены
Поздрав, Фери!