Родих се аз от парещи сълзи,
родих се аз от нечия тъга,
родих се с вятъра, сред гъстите гори,
родих се първа и последна ще умра.
Аз погледи срещам и пръстите вплитам
на хора съвсем, съвсем непознати,
като буря връхлитам,
като птица излитам,
от пепел възкръсвам
и в пепел превръщам
сърца, съвсем, съвсем непознати.
© Димо Все права защищены