Край
Час по час минаваше денят,
а споменът ехтеше в моя глас.
Ден по ден дните се редят,
а болката не стихва в този фарс.
Сърцето ми счупи се, нали,
а твоето гасне в плам една,
но скоро и тя ще изгори,
за да убие любовта…
Монотонен писък аз дочух,
беше краят на твоята душа.
Сенки сливаха се в някой друг,
напускаха те мигом с любовта.
Тази дяволска картина виждах аз -
как се мъчиш да върнеш своята душа,
а аз гледах отстрани с безспирна власт,
отдръпнах се назад, без да ти подам ръка…
Заличих те!
Дори и спомена оставих там,
той се сля със твоята душа.
Сега бори се срещу своята съдба…
© Йоана Кирилова Все права защищены