18 авг. 2016 г., 17:55

Край морето 

  Поэзия » Другая
548 2 8

Тук на морския бряг, сред скалите,

в утро слънчево, всичко различно е!

Тук се будят по-цветни мечтите 

и се вливат във старите истини.

 

В хоризонта заспалите кораби

и викът на нахалните гларуси -

всичко сякаш магично припомня ти,

че животът е миг, но за радости.

 

Че е хубаво, леко небрежно,

зад гърба си с ръка да помахаш

на проблемите толкоз безбрежни...

Поживей си, недей да отлагаш!

 

То така или иначе стига ти,

че сред фалш преминават си дните.

Даже шапката мрънка: "Ейй, писна ми

да ми дреме - напред към вълните!"

© Йордан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??