Ухая на нощи от люляк,
в косите ми трепкат звезди,
реките в' воали изплуват
и ме обличат в мъгли -
тънка дреха ефирна и хладна,
като полъх от птичи криле
ме издига и чувствам се жадна
за вятър, за синьо небе.
И обувам, обувам росата
от треви и вълшебни цветя,
луда, литнала в небесата,
най-красивата. В любовта.
© любимка Все права защищены