февруари 2013 Румяна Славова
Казват - с късмет е родена -
жената красива.
Любов, приятели, пари...
даром са ù от Бога!
Широко отворени са
всички врати!
Тяло, лице, коси...
Не жена,
а истинска болест!
В очите носи прокоба зла! Омагьосва, оплита, замайва...
Гледат мъжете,
сякаш с празни глави...
Използват - захвърлят!
Жените - с оголени зъби...
Завиждат - обиждат!
Но тя свети, като звезда!
А в душата свита
болка от хули отглежда!
За съпруги и майки
заплаха е смъртна!
"Такава" виновна е,
че мъжете са,
като разгонени песове!
А нейните шефове?
"Некадърна е..."-
щом ласки откаже...
И тя сама,
със свойта орисия върви!
Без грим...
Безмилостно стегнала
рекламни коси!
Да вървиш до нея
е сериозно изпитание.
Залива те вълна
от отрицание!
Умна! Талантлива!
Добросърдечна и мила!
"О, моля ви! Та тя е
просто красива!
И как ми е съмнителна само!
Уж все е недостъпна и хладна...
А прехраната си,
май по "он'я начин" изкарва..."
Нея никой мъж,
истински, не я обича!
Ревнуват,
като че вещ е безценна!
Несигурна в себе си...
В никой и в нищо...
Гласът - тревожен!
Погледът - нервен!
Уж все по нея залитат,
а вечно сама е в сърцето!
В късните доби
колекционира сълзи!
В безсънни сънища
крещи и шепти:
"Боже, дъщеря ми, дано
грозновата бъде...
Но поне - щастлива!"
Красотата, казват,
ще спаси света...
А кой ще спаси,
красивата жена!?
© Румяна Славова Все права защищены