Този свят има нужда
от още малко красота.
Да е чиста, без принуда
да пристига като пролетта,
като вятъра небрежна,
като мъничка вълна.
Да е там, да я има. Да е нежна,
да е израз на жена.
И навред да се усмихва.
Да я следват сто очи,
а тя дори и да не иска,
да я искат мъжките мечти.
Нека има още малко,
още малко красота!
Този свят е твърде жалък
без да бъде вечна тя.
© Камелия Виденова Все права защищены