Красива си, безкрайно, безгранично,
красива си, струи от тебе светлина,
красива си, така, различна,
красива си в тъгата и във радостта.
Красива си, дори безмълвна,
възпираща сълзи в очите,
красива си в стремежа да останеш силна
и да отмине болката в гърдите.
Красива си, когато се усмихваш,
когато с пръсти рошиш си косите,
красива си, дори не подозираш,
че смисълът си ми на дните.
© Елена Гъдева Все права защищены