Аз няма днес да ви мълвя
пак вицове с момета,
а кратка притча, с чудеса!
Изрових я от нета:
В квартала на… богатите
се пръкна чудна дама!
На хълма, край палатите,
в къщурка неголяма.
Жената бе… възпитана.
Четеше много книги.
И не беше - любопитна
към точещите лиги.
Тя всеки ден, под слънцето
разголваше крачета.
И без никакви подплънки
показваше кълбета.
И скоро край - моравата
на нейната градина
започна - надпреварата
за чудната бамбина.
Един след друг я сваляха
мъже - неинтересни.
В коприна я… търкаляха,
и в яки, Мерцедеси!
Но мацката… не вдяваше
на злато и мангизи.
Съвсем не се поддаваше
на пошлите пинизи.
Но ето че, пъпчив младеж
от бедните квартали,
работещ на голям строеж
за някакви абдали,
до къщичката чинно спря,
загледа се в цветята,
напълни - лейката с вода
и тръгна към лехата.
Едва тогава - той видя
полегналата дама,
разголената с вкус жена,
с чудесна панорама!
Понечи да изчезне в миг,
но дамата го викна!
Прегръдка тя му подари
и мигом го обикна!
…
Ще кажете, че в днешни дни
това е май измама!
Но аз повярвах - и в зори
аз съм с такава дама!
Юри Йовев
Февруари 2024 г.
© Yuri Yovev Все права защищены
Валя! 😊
С глупости на търкалета
пълнят се сега есета! 😊