Краят на една любов
За мен приключи този водевил!
Театърът със любовта завърши!
Обичала си ме! Къде съм бил?
И за това ли любовта ни свърши?
Любовта ни бе една лъжа!
Празни думи! Срещи! Обещания!
Виновен ли е някой за това?
За всичките несбъднати желания?
За мене беше всичко на света!
И радост, и копнеж, и вдъхновение!
Оказа се, че всичко е лъжа!
Желание, надежда и съмнение!
Обичах те! И моето сърце
туптеше всеки миг и час за тебе!
Ти беше всичко! Моето небе!
Сега съм просто спомен непотребен!
Не ме боли! Претръпнах, може би?
Душата ми е пепел след пожара
който в мене ти възпламени!
След това в играта си ме вкара!
Обичах те! Но мен не ме боли!
Излъга ме! Повярвах ти! Така е!
Със другия ще бъдеш утре ти!
А в други ден с кого-Съдбата знае!
17.05.2024 г.
© Георги Иванов Все права защищены