***
"Погребалният костюм няма джобове."
Вирееме, сакати, до без болка...
Тъчеме ореоли от змии.
Отецът благ ни тегли със двуколка
и ангели е впрегнал със юзди.
Зловеща е греховната ни тежест...
Дланите Му и крилете им кървят.
Бръсначът на човечеството режещ -
безмилостен, безверен... но вървят!
Защото Любовта Му е безкрайна!
От милост ни повдига всеки път.
От падането раната е трайна
единствено във Неговата гръд!
С Духа ще ни положи на крилете...
И падналите първи ще летят!
Разкаяни, събличат греховете
и голи стигат Там... и не тежат!
© Арлина Все права защищены