Родила се мравчица малка.
Съдбата за нея нелека била.
Трябвало да пъпли и мъкне
за другите мравки храна.
А, тя си мечтаела друго.
Да има желала крила.
Да е като пеперуда!
Принцеса на Слънцето и на Дъжда!
Е! Нямало шанс да полети,
Но пък имало време за мечти.
Един ден видяла мравка с крила.
Не проумявала как е възможно това,
но била толкова щастлива!
Най-после видяла мечтата си жива!
Посвещавам с обич на Синьо цвете. Нямате представа какво може да направи едно мило писмо! Пожелавам всекиму да получи поне едно такова!
© Маргарита Ангелова Все права защищены