"Има само две трайни неща, които можем да се надяваме да завещаем на децата си.
Едното е корени, а другото криле."
Джон Кехоу
Отрязаха крилете ми. В зародиш.
А корените - може би изгниха.
Не пожелах черупка, за да се затворя
и може би, понеже съм без корен –
морето много силно ме привлича.
Не мога ли да плувам? Ще се уча!
Във водата първо, после и в живота.
То плуването – на летеж прилича.
А корените? Тях ще ги отгледам.
С Любов ще ги създам и с упоритост,
да може дъщерите ми след време -
криле да имат, със които
спокойно от гнездото да отлитат.
И корени, където да се връщат,
когато от земите чужди се преситят.
бележка на автора: Стихотворението не е написано за Предизвикателството. Първата му публикация извън сайта "Откровения" е на 15,12,2019 год.
© Ирен Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе: