Мисълта е чудна фея,
криле ти дава да летиш
и където искаш с нея
ти може да се приземиш.
Книжка ли четеш, тогава,
ето че си вече там
и пред тебе всичко става,
виждаш го с очите сам.
Тя те там телепортира
по начин необикновен,
сякаш филм ти прожектира
и си в него потопен.
А поискаш ли, обратно
тя те връща на часа.
Тъй пътуваш многократно
и се случват чудеса.
С мисълта далеч отиваш,
дето нивга не си бил
и несетно тъй откриваш,
че си мъдрост придобил.
Мисълта криле ти дава
към мечтите да летиш
и те води, направлява,
в дело да ги претвориш.
Мисълта те утешава,
тъжен ли си, наскърбен
и ти кротко обещава
утрешен прекрасен ден.
Мисълта е чудна сила
и вълшебства тя твори.
Мисълта е фея мила
и криле ще ти дари.
© Ангелина Михайлова Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Ако имах перка на гърба, като Карлсон, накъде бих отлетял? »