К Р Ъ Г О В Р А Т
Пътуват влаковете на живота,
в безкрайно дългия си кръговрат.
Безгрешно знаят своята посока
и никога не ще спрат.
А ние, пътниците от перона,
сме длъжни да пътуваме със тях.
И всеки уж избира си вагона,
а го обзема неочакван страх.
Вагонът се оказа втора класа,
а той за първа беше си мечтал,
но няма смелостта да се пренася,
когато влака бърз е полетял.
Че може колелата бързи,
във вихъра си до го повлекат
и никой няма там да го потърси,
а влаковете - те ще отлетят!
© Тонка Янакиева Все права защищены