КРЪГОВРАТ
Как всичко бързо отминава...
и Времето и Радостта...
Догде зарадваш се на нещо -
то ето ти и пак беда.
Отлитат всекидневно дните -
от раждането до смъртта.
И само смисъл се намира -
ако осени те ЛЮБОВТА.
Тогава всичко е красиво
и всеки враг - приятел мил.
Светът около теб върти се
и всичко е безкраен пир.
Но всичко бързо отминава...
и ето те отново сам.
Току докоснал си звездите
и чул далечния им глас.
И този глас в теб остава -
разбрал ти смисъла му скрит,
че всичко бързо отминава,
но винаги оставаш Ти.
Ти Бог, и Ангел, и Лукави -
през всички свои земни дни.
Роден с любов, живял със песен -
умираш само - ТЯЛОМ ТИ.
И станал сам звезда далечна -
очакваш бъдещия ден,
когато друг - с любов безмерна,
ще разбере и теб...
© Гергана Спасова Все права защищены