27 мар. 2007 г., 12:33

Кръстосващи се погледи... 

  Поэзия
616 0 0
Привет, гледаш ме някак странно,
нима си изненадан от тази среща?
Погледът ти към мен бяга постоянно
и оставя по лицето ми следа гореща.

Изучаваш моите чувства старателно,
следиш от мястото си всеки мой жест.
Не се вини, случва се съвсем несъзнателно
да търсиш в движенията ми към теб
                                       отправена вест!

Нормално е да наблюдаваш от далече,
страхлив да ми кажеш тихо "Здравей"...
Но от предпазливост писна ми вече,
поне за поздрав ръка развей!

Ако ли не, защо тогава се познаваме?
Аз ти се усмихвам, а ти гледаш безучастно.
Предлагам ти повече да не се поздравяваме,
а само да се гледаме - мълчаливо и страстно!

© Златина Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??