Бедната Куба!
Вечер Хаванска,
лепкава влага
и хора горещи...
Куба богата!
Салса кубинска,
мулатки на прага
и Ахиако на свещи!
Куба Свободна!
Вятър Антилски
Аромат на пури
ром и кафе...
Куба на старци
Москвичи и Лади
Куба с душа
на невинно дете.
Куба красива,
старинна и млада,
остров събуждащ
в сърцето ми стон!
Куба на времето
което изтича
За да се върне
по булевард Малекон.
© Ангел Милев Все права защищены