КУКЕР
Живея с детска магия,
зад кукерска маска скрит.
Искам страха да надвия.
Надеждата е моят щит.
Мисли звънят като чан.
И гоня, и удрям злото.
От лудост не съм обладан,
но се свързах с доброто.
Звънят в мене мисли-чанове.
Аз плача. Маската се смее отново.
Умират несбъднати блянове.
… Крилете ми, защо са в окови?
© Мимо Николов Все права защищены