КУЛИНАРИЯ
Беше объл, а сега е ръб,
защото влезе във “ЮРЪП“…
Беше буламач на ТАТО,
а сега е бурания в НАТО…
Беше шаран – риба – помия
и “Снежанка – таратор” – на СИЯ…
Тъй народният “юнак”
е сервилен общ теляк
в световния “Тюрлю-гювеч” –
от Лос-Анжелос до Челопеч…
Прави измет и понуда
на всяка чужда каракуда…
На мене веч ми се повдига –
спрете оргията! – СТИГА! – СТИГА!...
© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены