Културният министър,
стана… полицай!
Сам тръгна да притиска
Труд и ГЕРБ, докрай.
Без никаква култура,
започна да врещи,
че - дреме му чучура
за техните съдби.
Заплаши, че законно
за ден ще изнесе
направо през балкона
ГЕРБ и СеДеСе!
Реши, че ще чегърта
и мутрите у нас,
и взе да се навърта
край бъдещата власт.
Но клетият магистър
за малко не успя,
да стане пак министър.
Сбогува се с власта.
За негова - нерадост
на неговия пост,
едно момченце младо
поставиха на пост:
Министър на културата
ще бъде наш артист.
Момче дошло от Холивуд,
незнаен тенисист.
То трябва да се справи
със футбола у нас,
и с всички маргинали
от Петрич до Бургас.
Проблемите културни
дори да разреши
в безплодните кратуни
на наште големци.
Юри
Йовев
Декември
2021 г.
© Yuri Yovev Все права защищены
Дори и без култура,
със нашта физкултура
ще жънемЕ победи
в безплатните обеди!