Ей, що саги преживях!
Даже и в казарма бях...
Животът-хубав, но и лош,
изкарах в бедност и разкош.
Имах срещи с чукундури,
житейски блъскаха ме бури.
За жените да приказвам?
Глава да ме боли...Отказвам!
Карал съм го през просото.
Играех със късмета тото.
Бях губещия все накрая,
но и до днес за туй нехая.
Да, удряла ме е съдбата
сякаш с чука по главата.
Но, винаги съм бил наперен,
дори и след шамар отперен.
А сега, когато вече
началото от мен далеч е,
краят бързо ме настига,
няма как да кажа:,,Стига!".
Аз ,все пак, държа асото...
Може би, а и защото
бил съм в своята стихия,
с Бог амброзия ще пия!
© Георги Янков Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе: