9 окт. 2006 г., 13:23

Къде да те намеря? 

  Поэзия
743 0 0
Къде да те намеря - аз не знам,
частица от теб да открия,
там, горе, в небето с трептящи звезди,
в луната тъжна и бяла?
В утрото тихо, в изгрева плах,
в тревата, в росата, в мравката чак.
Търся те, в полъха на вятъра -
милувки нежни, пратени от теб.
Търся те на Слънцето в лъчите -
целувки топли, пратени за мен.
С отворени очи ще търся
образа любим и мил,
в пламакът на свещ горяща,
във въздуха трептящ.
С разперени ръце ще чакам,
отнейде да се зададеш,
на прегръдки майчини и нежни,
спокойно да се отдадеш.

© Веселина Узунова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??