Къде са днес поетите –
държавата кипи.
Забравихме заветите
на доблестни бойци.
На нашите родители,
на гордите предци.
Защо не сме пазители?
Престорени слепци!
И не рушим преградите
пред справедливостта.
Зоват ни барикадите
за нашите деца.
Оръжие е словото,
когато си с морал.
А иначе … с оковите –
„безгрижно оцелял“!
© Данаил Таков Все права защищены