Лятото мина, някак край мене.
Мерна се само - цветна картина.
(Август побави се, малко смутено,
после след другите взе си замина.)
Днес го подреждам в пъстро албумче -
мидички, пясък и сухи цветя,
картички морски и хиляди думи...
Как отлетя? Накъде отлетя?
Вчера ли беше, започна и свърши -
няколко месеца хилнато слънце.
Толкова много имах да върша,
все да намине го врънках...
Ето, че някак си то ме подмина.
Кратко ли беше или го разкарах?
Само албумче, преди да замине,
то ми подаде като подарък.
Радост Даскалова
© Радост Даскалова Все права защищены