На ръба на нищото имаш право да се питаш
колко са били истински
всички емоции
и да сравняваш череши и вишни,
мен и онази, заради която си скочил.
На ръба на нищото може да сбъркаш
я силуета ми, я очилата ми...
Да ми дадеш кърпичка, щом подсмърчам
и ако филмът е калпав да ме изпратиш.
На ръба на нищото няма дилема,
на кое небе ще сърбаш попарата
и дали в две протези на времето
като хилаво ехо ще се повтарям.
На ръба на Нещо, отдавна неслучено,
можеш само да се прекръстиш
и да вярваш, че аз ще млъкна,
ако само повдигнеш пръста си.
/ Или някакво странно чувство
от ерата на динозаврите
ще налее очи и устни
като вишни за празник... /