Завръщам се, завръщам се назад.
Навярно и на тебе се е случвало
да искаш да напуснеш този свят,
където си сред хора, а е скучно.
Завръщам се, завръщам се натам,
където липсва грохот на машини
и не чертае в небесата кулокран
безсмислие по нежното им синьо.
Където нощем вият вълци и следа
от воят им в сърцето ми остава.
Далеч от всичката човешка самота
и въздухът, ухаещ на болнаво...
*
Безумство е петролното петно
във областта сърдечна на морето
и глупост е да отсечеш дърво,
преди да посадиш детето му.
Завръщам се, завръщам се назад.
Обръщам гръб на глухонемите,
родени да превърнат този свят
в обратното на Сътворение.
Юлия - 12.02.2014*
© Юлия Все права защищены