Кълбо от тръни съм!
Бодлива!
Не ме докосвай -
много ще боли.
Създавам рани.
И ранима съм.
От думи тежки
в мен винаги кърви.
Различна съм!
И толкова чуплива -
изпълнена с безброй пукнатини.
Лепя ги здраво
и добре прикривам
раните -
от себе си дори.
Кълбо от тръни съм!
И здраво се забивам,
и тръните остават.
И боли!
Като оса съм -
щом ужиля,
умирам бързо,
но жилото стои!
© Паула Петрова Все права защищены