Господи,
Ти, който ни говориш чрез поетите...
Ти, който се оглеждаш в нашите души...
Искра запалил си...
Във словото...
Да свети...
Създаваш ни... И ни твориш
по собствен образ и подобие...
Да бъдем Твоите ръце, очи...
И дал си ни свободна воля...
И свято право да грешим...
За да живеят всички ангели и дяволи
в душите ни от мрак и светлина...
За да сме земния Ти образ, огледален...
От тлен...
И суета...
© Нина Сименова Все права защищены